Tuesday, December 30, 2008

HAPPY NEW YEAR 2OO9..!!!!!!!!!!!!

New Year Myspace Comments


New Year Myspace Comments


wahhhhhhhh!!!!!! 2009 suda besokkkkkkk..huhuhu..slamat tinggal 2008 aku akan merindui mu =(.. 2008 penuh bemakna bagi aku..aku akan mengingati mu 2008..=))..malam ne aku x p mana2..kat umah jak, sambut di umah..hehehe..malam ne ada buat parti2 di umah sama family ku dan kawan2 ku..aku sama kawan2 ku nak gegar2 kan 1 kampong malam ne sampai ke pagi..biar jiran2 tejaga malam ne..hahahahah=p adoi2..aku tua suda weii..x lama lagi kawen suda aku..uwaaaaaaa..doraemonnnnnnnn..aku nak pemutar masa ajaib kaw..huhuhuhu =p azam baru aku???..hmmm..aku nak p angkasa..wakakakakka =p ok la,ne jak aku nak post..slamat tahon baru DAN happy new year suma =D

tag dari amelia n Jmeline

hahaha..adoi2..da lama aku dapat tag ne sebenarnya..dari aku jak malas nak buat..huhuhuh..ingat tag ne da teda..hehehe..yang tag2 aku ne adik2 baru kuh..yahuuu..dapat adik lagik aku..=D


1. Do you think you're hot?
hot tu hot fm ka??? aku slalu gak dengar hot fm =D

2. Upload your fave picture of you

3. Why do you like that picture?
cumellll gtu =p

4. When was the last time you ate pizza?
x penah mamam pizza =P

5. The last song you listen to?
tinggal kenangan - caramel =(

6. What are you doing right now besides this?
update blog =p

7. What name you prefer besides yours?
YAN-JESSA =P

8. People to tag:
teda OLANG mo di tag

9. Who is number one?
diri aku =D

10. Number three is having relationship with?
ntah sapa..

11. Say something about number five?
teda tau

12. How about number four?
hmm.. (X_X)

13. Who is number two?
zzzzzzzzzzzzzzzzzzz =D


BLURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR..!! *bored*

Sunday, December 21, 2008

adiah xmas dari okfin gendot2 =p



banyaknya tag2 aku..aduiii..=( oittt.. papa gendot2 "okfin" kaw nak anak2 ayam x??? aku banyak stock ne..kalo kaw nak yg special pon aku ada..wakakakka =p..bah,mo jawab tag papa okfin gendot2 ..1 st tyme ne okfin tag aku..hehehe =p


1) apakah benda yang paling penting dalam idop kamu???

hmm...pameli aku,kakak2 ku yg jauh2 sana, bf(best frenz), diri aku =p


2) apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri???

beli lelaki kot..wakakkaka

3) di manakah tempat impian perkahwinan kamu???

aduii soalan..."rumahku syurgaku" =D

4) berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan???

no komen (tiru jawapan artis) =p

5) adakah anda di lamun cintas???

no komen gak =p

6) di manakah restoran terakhir kamu makan malam???

"pasar malam"...best mamam di pasar malam o0..ramai abg2 encem =p

7) namakan buku terakhir kamu beli???

buku apa ek??? lupa suda aku..

8) apakah nama penuh kamu???

cett..yg ne pon mo tanya ka??? ishkk2.."JESSA AYOB" NO IC mo ka??? wakakkaka =p

9) kamu lebih senang dengan mak atau ayah???

dengan mak..kalo ngan ayah aku tediam =p

10) namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam idop anda???

hmm...kakak2 kuh yang jauh sana2..aku nak tambah sorang lagik..aku nak jumpa siti noor..hahah =p

11) sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu??

  1. stacy
  2. chaq
  3. adam
  4. agnes monica
  5. song hye kyo
  6. rain
  7. jericho rosales
  8. kristine hermosa

nah..yang tu la paling rapatttttttttttttt sangat2 sama aku..wakakakakakak =p

12) adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri???

cuci..aku cuci sebulan skali =p

13) tempat yang paling seronok kamu mahu pergi???

nak pergi bulan..wakakakkaka =p

14) pelukan atau ciuman???

wahhhhh..adui2..pelukan ciuman..syokkkk..!!! pelokan ciuman dari mak eh..jan salah paham k =p

15) butirkan 8 perkara tentang olang yang tag kamu

bah, malas nak butir2..

16) 8 perkara yang amat sia gilai

  1. g
  2. i
  3. l
  4. a
  5. k
  6. k
  7. k
  8. "GILAK"

17) 8 perkataan yang sering di ucapkan

  1. sayangg kamoo
  2. rindu kamoo
  3. wakakakakkak
  4. uikk
  5. bah
  6. weii
  7. gilakk kaw
  8. adoii2

18) 8 buah buku yang paling terbaru di baca

bah, teda pandai membaca =p

19) 8 lagu yang saya buleh dengar berulang kali

  1. tanpa kekasih ku = agnes monica
  2. welcome to my life = simple plan
  3. unfaithful = rihana
  4. benar-benar = adam af2
  5. sayang = marsha ajai
  6. rela - stacy af6
  7. ada apa dengan cinta = melly goeslow
  8. puspa = st 12

20) 8 olang untuk di tag

  1. cancergirl92(oja)
  2. tasha
  3. adriana natasya danielle
  4. bek2
  5. zuli2
  6. abang ipin
  7. jericho =p
  8. rain =p

papa okfinnnnnnnn gendot2..nah ambik kaw..aku da siap kan tag kaw..lepas ne jan kasik aku tag lagik k..!!wakakakkaak =p..uik yang kena tag2 tu..korang buat ek..buat ngan jujur n ikhlas =D

Friday, December 19, 2008

tag dari formula 1( datin seri gajah enon) =D


3. YAM CAKE A.K.A YANTACY..cett FORMULA 1..suka toll panggil olang yam cake kari ayam..awas2 kaw sana, aku bomoh2 kaw nanti..wakakakka =p..akan ku curik suma harta2 ngan abg miji2 kaw skali..muakakaka ( pinjam gelak f1) T.....A....G.. =p



a) 7 fakta tentang aku


  1. aku ada lesung pipit di pipi
  2. aku banyak tahi lalat kat muka
  3. aku toyol
  4. aku kuat makan
  5. aku santek..santek ka??? perasan =p
  6. aku suka pakai selipar p keja
  7. aku slalu turun lewat p keja...nasib bek bos teda marah.wakakakk =p

b) 7 perkara menakutkan aku di duniawi ine..

  1. allah
  2. hantu
  3. takot orang gaduh2
  4. kucing
  5. ular
  6. guruh petir kilat =p
  7. takot kena marah =(

c) 7 lagu yang paling aku layan

  1. jauh = karamel
  2. gagap = stacy af6
  3. makhluk tuhan paling seksi = stacy af6
  4. tanpa = sixth sense
  5. cinta yg sempurna = sixth sense ft letto
  6. di bius cinta = melly ft yusry
  7. matahariku = agnes monica

d) 8 perkara yang slalu aku sebut.

  1. assalamualaikum
  2. w`salam
  3. astagakkk
  4. gilakkkk
  5. =p
  6. aku kaw
  7. cettt
  8. formula 1

e) 7 perkara yang benilai bagi aku..guess wut???

  1. bapak
  2. mak
  3. nenek
  4. adik badik
  5. kakak2 ku yg jauh2 sana =(
  6. best frenz ( bf ) =p
  7. baju seluar =p

f) 7 olang tuk siap kan tag ine =D

  1. cancergirl92( oja )
  2. jmeline ( jj )
  3. aleeya ( kak long )
  4. sun2 yang santek =p
  5. eza2 yang cumil =p
  6. adriana natasya danielle
  7. bek2

aku da jalan kan tugas aku..pada yang kena tag2 tu..korang pandai2 la ek..!! =p

Thursday, December 18, 2008

award dari zarith & ary ahmad

thankss2 ar kamoo dua bagik award..teda terkata apa2 suda aku ne..terharu sangat2 dapat award dari kamoo bedua walau pon blog aku teda sepower blog2 korang lagik..(terharu kunun2) wakakakakaka =p


award dari zarithhhhhhhhhh =p



adik zarithh..teda award yang lawa2 ka??? bidak jak award kaw bagik sama kaka mu yang santek ini..wakakkaka =p..sorik2 ar kaka telewat terimak award dari kaw..kaka teda tau kaw ada bagik award...len kali kalo adik zarith nak bagik award.. kol kaka dulu k..!!! hahahaha =p thankss banyak2 ar..nah..kaka kasik bunga sama kaw tanda timah kasik kaka sama adik zarith sebab bagik award..=D ----;--:-<(@





award dari ary ahmad yang terperasan..

abg ary..tq2 ar bagik award..teda mau cakap banyak2 eh nanti tesalah taip lagik =P
aku nak kasik award sama 20 olang yang paling best2..
  1. datok & nenek(moyang)
  2. dadi & mami
  3. kakak2, abang2, adik2
  4. pren2
  5. boipren2
  6. pedana menteli & istri
  7. timbalan menteli & istri
  8. agnes monica
  9. STACY AF6
  10. chaq
  11. adam
  12. song hye kyo
  13. rain
  14. angelina jolie
  15. tom cruise
  16. brad pit
  17. pamela anderson
  18. britney spears
  19. justin temberlake
  20. rihana..bukan adriana k.! =p

wakakakkaka...gilakkkk suda aku..nak gelak skali lagik..wakakakka =D..ishkk2..ne award tuk blog2 power ka?? atau award tuk artis, menteli2 & parents2 aku?? adushhh..teda kisah eh..aku anggap jak award ne tuk parents2 ,menteli2 & artis2 kesayang n kesukaan aku..=p..TERIMAK KASIK skali lagi ar..adehh..banyak suda aku cakap terimak kasik sama kamoo ne.. sampai mulut aku bebuih2 suda ne..wakakakka =p..TERUJA2..lagu (ella)

KAMOOOOOOOOOOOOOO THE BEST2..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, December 15, 2008

aku dan semporna =D

salamm..post kali ne plak tyme aku kat semporna..hehehe..best gak tengok keindahan pulau2 semporna ne..bulih tgk laut,bukit2,anak2 kapal..paling best kalo da petang..x panas eh..hahahah =p ne pulau..pulau apa ek??? aku pon x tau ne pulau apa..aku men tangkap jak..hahah =p

santeknya ito laut..best kalo sia jadi kristine hermosa yang jatoh di atas kapal..pastu jericho datang slamat kan sia..wahh!!! telebih2 suda ..wakakakak =p



nah..pic aku sama kakak n adik2 aku..=D.. baju itam ito kak sulong aku kak nisha..yang pelok aku ito adik no 4 nama dia cza yang last skali tu nesra adik no 5..hahah.teda kasut eh kami..teda bulih pakai kasut di atas kapal..licin!!
nyampah aku laki kat blakang aku ito..kacau jak masa aku tangkap pic..aduii...da la muka arang teda encem plak tu..adushh..hahaha =p.. jahat sunggoh aku ne.=D





nah..pic yang last..mamat ito suda aku tolak p laut..wakakakka =D.. tenang suda idop aku laki ito teda kacau2 aku..hahaha =P


ish..teda idea bah lagik mo post apa..huhuhu..otak aku mo pecah suda memikir...bah,tu jak aku dapat post..w`salam =p

Saturday, December 13, 2008

adushhh..gilakkkkksss =D

adoiiiiiiiiiiiii..gilakss punya aunty2..napa la korang lahir anak gtu banyak ar???adushhh..korang x letih ka ar??? =p huhuhuh 20 hb aku pegi semporna lagik kazen aku mau kawen..aduii..dorang ne x abis2 fasal kawenn...best sangat ka kawen2 ne??? nah..kakak2 di labuan N kelantan tu bila mo kawen?? calon da ada..korang jan tunggu lama2 nanti di kebas orang..wakakka..=p x sabar ne mo tgk kakak2 ku bahgia..kalo korang kawen jan lupa ek jemput2 kami ..!!! kak long plak da jumpa calon ka??? kak long ubah perangai kak long yang ganaz tu k..nanti teda yang mau dekat sama kak long..takottt eh!! hahahaha..kak long jan marah ek..aku sayangggg kamooo kakak2 kuh..muackkkss! =p

TAHNIAHHH staCY!!!!

tahniahhhhhhhhhhhhhhh...wah!! telebi suda..hahaks..huhuhu sedey gilakk aku x dapat tgk mujik2..mati karan!! huhuhhu=(..nasib bek ada utube..bulih gak aku tgk walaupon da ketinggalan..stacy frenz..kamoo memang gempaks gilakk eh..kamoo paling malatops malam ito..hahaha..aduh2..makin cumil plak stacy ne..kak intan pon makin cantik..lagik2 suami dia makin encem..wahh!! apapon stacy kaw memang hebat gilakks la..harap2 kaw jadi diva suatu ari nanti..kalo bulih artis no 1 malaysia, ganti dato CT..wahhh!! telebi suda eh..hahahah..

Friday, December 05, 2008

adik yang kena buli2 =p

kesian adik aku mangsa yang kena buli ole aku, balik umah jak terus aku p ketok kpala N sepak2 dia..wakakakak..siokk gilakk buli2 dia..hmm..kadang2 aku kesian gak lepas buli dia..nyesal beb pas buli dia..nasib bek dia teda nanges, kalo nangess..adushh matai2 aku kena sepak2 balik..hahaha.. =p takott gak mo kasik nanges dia ne..kuku dia panjang..banyak suda parut2 di badan ku ne...sampai aku teda bulih pakai seksi2 :D..hahahah...GILAKKKss!!! =p

Thursday, December 04, 2008

11.12.2008 aku p semporna



ishkss2..p semporna lagik..adushh!!sebenarnya aku ndak suka p semporna tu kat sana panas sangat macam kena bakar api. tapi apa bulih buat aku tepaksa p jugak sebab abang sepupu aku kawen..makcik suh aku ikot. tanpa aku, majlis tu teda meriah (kununnya)wakakakak..=p..aku kalo kat majlis kawen..fuhh!! di situ la kegilaan aku kuar sampai nenek2, datuk2,uncle2,aunty2,abang2,kakak2,adik2, N baby2 pandang aku lain semacam suda..sebab suara aku paling bising kat majlis kawen, mengalahkan band suda suara aku.. hahaha..=p aku suka tengok orang bejugit2, tarian igal2 aku ndak suka tgk. Ngantuk aku kalo dengar lagu igal2. Mesti ramai yang ndak tau tarian igal2 tu apa??hahaha.. sebenarnya tarian igal2 ne femes di semporna setiap ada majlis kawen mesti ada tarian igal2..nyampah aku tgk tarian igal2 bida jak tarian tu.=p..tapi yang paling bestnya aku bulih tgk kepulauan di semporna..hehehe. nampaknya kulit aku jadi arang lagik la nanti...uwaaaaaaa!!! =(
PULAU SIBUAN

PULAU GAYA

Tempat aku buat gilakk..hahahah..=p

Wednesday, December 03, 2008

AKU TOYOL vs AKU STACY


Lidah kukelu dan minda ku membeku

Semangat kuhilang entah ke mana

Dari pagi sehingga malam datang menjelma

Congak posisi diri

Macam-macam cara tuk ku mencari mangsa

akhirnya aku dapat kacang ijau

Manusia yang belagak bagai raja di istana

Jadikan ku sang abdi

Mau saja…aku melepaskan diri dan terus berlari

Boleh saja…kata hati yang berbisik meracuni

Boleh saja …ku turutkan kata hati yang ingin

mencuba membunuh STACY FRENZ

Aku gagal lagi…kamar dorang sedia terkunci

Difikir-fikir mengapa harus takut

Sedang asalnya ku yang berkuasa

Biarpun aku TOYOL bukannya manusia

Harga diriku tinggi

Aku sekadar datang menumpang saja

Telah terbongkar sifatku pencurik

Manusia yang belagak bagai raja di istana

Jadikan ku sang abdi

Mau saja…Aku melepaskan diri dan terus berlari

Boleh saja…kata hati yang berbisik

Boleh saja…ku turutkan kata hati yang ingin

mencuba membunuh STACY FRENZ

Aku gagal lagi…kamar dorang sedia terkunci

Umpama perang

Umpan perlu dikorbakan

Demi mencapai maksud dan tujuan oh

Perasaanku terpaksa menjadi taruhan…
Akhir nanti STACY FRENZ akan pasti aku tawani

Friday, November 28, 2008

TUAN HELMEY ----;---:<(@ PUAN SOFIA

fuhh..akhirnya aku dapat gak pic kak ladyy ngan bf dia..wakakakkaka..penatnya sia merayu sama kak ladyy semata-mata nak tgk muka bf dia..sampai kedit aku habis di buatnya..wakakakkaka..adoiii..pic ne sekadar hiasan jak..HAMPA toll!!!!adushh....jaat sungguh kak ladyy tu, teda mo bagi tgk pic bf dia..hmm..mungkin kak ladyy DA kena bius cintass ole si kose pesedin sfc..wakakakakkakak..matai2 aku kena marah si kose nanti..abang kosee pasne kaw plak jadi mangsa toyol.hahahahah..BUeKSSS!!! pak dahni soryy ya gue curikk pic kamoo sama istri kamoo..astagakk!! =p

Thursday, November 27, 2008

YUSRY ( 0 _^ ) YAN




wakakakakka..padan kan???adushh..alah..alah korea gtu..hahahahha..aku sama yusry tengah di bius cintass..hahahha..buekks!! perasann toll aku ne..

DI bius cintaS

Ku membiusku dengan cinta
Cinta yang malu kukatakan
Kau membiusku dengan cinta
Sampai aku tak bisa berkata

Kau membius sampai aku jadi sering melamun
Memikirkan kita bisakah bersama

Aku bius Cinta
Cinta yang tak ada tandingan
Namun mungkin tak ada tandingan
Entah ku tak tahu…

Kita yang malu hati untuk mengakui saling cinta
Usaha sekeras hati bersama selamanya
Aku dibius cinta…

Ku membiusku dengan cinta
Cinta yang malu kukatakan

Kau membius sampai aku jadi sering melamun
Memikirkan kita bisakah bersama

Aku bius Cinta
Cinta yang tak ada tandingan
Namun mungkin tak ada tandingan
Entah ku tak tahu…

Kita yang malu hati untuk mengakui saling cinta
Usaha sekeras hati bersama selamanya
Aku dibius cinta…

Aku dibius cinta…
Aku dibus cinta…

Monday, November 24, 2008

nan2..nah..kisss aja..muaacks!!!


PERHATIAN!!!..umo 20 ke atas di larang tgk pic ne,sila tutupp mata k..!!! budak2 kecik jak yang bulih tgk.hahahha=p..adushh...bestnya dorang ne..jeles plak.huhuhuuh..echo mahal na mahal kita..adushh..wakakakkakakak=p

Saturday, November 22, 2008

superWOMEN..ULTRAGIRL..=P


nahh..!!ambik kaw kak aiza=D..ishkk..ishkk..jadi super women suda dia..hahahahaha=p

Thursday, November 20, 2008

budak INGUSAN..

hahaha..budak dilla ne dulu budak ingusan..sekarang teda suda..dia da beruabah sejak jumpa buah jantong kesayangan dia..iaitu "zuli2".dia da pandai make up,pandai begaya,penampilan pon da berubah.hahahah=p..beruntung zuli2 dapat dilla.adushh

misszo00.!!

dushhh..matai2 la kaw kak zoo.hahaha=p.senyum la...senyum la..aduiii..santek gilakk senyuman kak zoo ne,muko dia bulat mcam bola tampar..kalo kena tampar mesti tambah santek.wakakkaka..harap2 dia x marah sia.hahaha..mesti ramai yang x kenal pic dia ne..dia ne geng tua.sia anti sama geng2 tua.sia slalu kena buli ole geng tua..sampai hati sia mo tecab0t geram sama dorang.huhuhuhuh..nasib bek dia jarang2 chat..kalo x..matai2 sia di kejakan.=(

Tuesday, November 18, 2008

jejaka ARANG terhangat di sfc..

fuYO0H..machonya badan jejaka arang ne,tekuar bola mata sapa yang nampak pic ne da la badan dia beketul2.wakakakkaka=x.uikk..apasal yg sorang ne kpala dia jak yg tekuar??malu ka??adushh..yg sorang ne bukan men lagik nak tunjuk badan dia yang kurus n arang.wakakakak=p..

Monday, November 17, 2008

nah..TOYOL.!!


lawernya pic cewek ne..sapa2 yang nak beminat sama pic ne sila la dail sia ke 999 k..!!wakakakakak=p.uikk..mcam kenal jak cewek ne..sapa erk???adushhh..ada mirip sama mama sia jak.hahaha..putih sunggoh muka cewek ne,bibir seksi,rambot mcam pontianak.wakakakak=p.menakutkan..!!huhuhuhu=p..nah..!!ambik kamoo..padan muka..!!wakakakakkakakakakakkaka..bah sia balik duluk da jam 6.15 min ne..adushh nanti sambunk lagik.babaiii..assalamualaikum..

gadis misteri..!!!


uik..besarnya pic ne..adushh..harap2 tuan punya pic ne x marah sia.hehehe..pic ne sia terjumpa di pulau sempadan,wakakak=p..mula2 sia jalan2 di tepi pantai,tetiba tejumpa pic di atas pasir yang sedang baring2,wah!!pic ada baring2 ka??adushh..kesian pic ne,da buruk..sia pungut pic ne pastu sia cuci ngan air ujan,masa tu ujan..!!wakakakak..gilakk!!mata sia da jadi juling tgk pic yang lawa n ayu ne..adushh..sapa punya la pic tecicir ne da la senyuman dia menggegar kan jantong hubby.wakakakka..opss honey jan marah ek.heheh..pasne citer mama plak.hahahaha..=p

Saturday, November 15, 2008

jiwang karat..!!!=p

Semakin hari semakin kuat hati ni meronta-ronta agar hati ni dapat melepaskan kerinduan yang terbuku selama ni…..namun apakan daya kerna orang yang amat dirindui tak berada di depan mata…..hanya yang mampu ku lakukan hanya menatap wajahnya melalui lukisan-lukisan yang terhasil daripada teknologi masa kini…..kesunyian sentiasa menyelubungi hati n diri ni…..walau sesusah mana pun ku tetap tabahkan diri ni dari pandangan luar agar tak sape yang dah mengetahui apa yang tersirat n tersurat di dalam hati ni…..walaupun pada pandangan luaran wajahku sentiasa memaparkan keceriaan namun hati ni terlalu sunyi tanpa kehadiran orang yang disayangi n dirindui…..jika hati ni mampu berkata-kata pasti ianya akan meluahkan apa yang sedang dirasai……irama-irama rindu sering berkumandang di telinga ni n minda ku sentiasa menghayati titip-titip or kata-kata lirik yang dinyanyikan……Antara lirik-lirik lagu yang dapat mengambarkan perasaan hati ni n sering menjadi putaran sehari ku…….

Friday, November 14, 2008

opja budak gilakk..


ishkk..budak ne perasan cumil..padahal muka dia x la cumil sangat..hahahaks..opja,sori ar..kalo aku buat kaw marah..aku tau kaw baik hati,sayang sama kakak mu yang santek ne.wakakakka=p..opja,kaw sent la pic kaw nanti..bulih la aku kasih femes kaw di blog aku ne.=p.

adushhh..!!!!

15/11/2008 adushhh..tangan aku kena siram air panas..huhuhu..sakit wo.!!malang sunggu nasib ku ini..wakkaka=p..padan muka aku.akan ku ingat tarikh ini yang tlah mencacat kan tangan aku.hahaha.=p...adushh.kemarin ada kes pembunuhan di sekitar kawasan tempat keja aku..seram gilakk o..orang2 ld skunk semakin mengganas macam abu sayap..hahahahah=p..rasa cam nak join jak dorang suma tu.mesti best..!!bah..aku away luk..nanti sambung lagik..taaaaaaata

HAPPY NEW YEAR 2OO9..!!!!!!!!!!!!

New Year Myspace Comments


New Year Myspace Comments


wahhhhhhhh!!!!!! 2009 suda besokkkkkkk..huhuhu..slamat tinggal 2008 aku akan merindui mu =(.. 2008 penuh bemakna bagi aku..aku akan mengingati mu 2008..=))..malam ne aku x p mana2..kat umah jak, sambut di umah..hehehe..malam ne ada buat parti2 di umah sama family ku dan kawan2 ku..aku sama kawan2 ku nak gegar2 kan 1 kampong malam ne sampai ke pagi..biar jiran2 tejaga malam ne..hahahahah=p adoi2..aku tua suda weii..x lama lagi kawen suda aku..uwaaaaaaa..doraemonnnnnnnn..aku nak pemutar masa ajaib kaw..huhuhuhu =p azam baru aku???..hmmm..aku nak p angkasa..wakakakakka =p ok la,ne jak aku nak post..slamat tahon baru DAN happy new year suma =D

tag dari amelia n Jmeline

hahaha..adoi2..da lama aku dapat tag ne sebenarnya..dari aku jak malas nak buat..huhuhuh..ingat tag ne da teda..hehehe..yang tag2 aku ne adik2 baru kuh..yahuuu..dapat adik lagik aku..=D


1. Do you think you're hot?
hot tu hot fm ka??? aku slalu gak dengar hot fm =D

2. Upload your fave picture of you

3. Why do you like that picture?
cumellll gtu =p

4. When was the last time you ate pizza?
x penah mamam pizza =P

5. The last song you listen to?
tinggal kenangan - caramel =(

6. What are you doing right now besides this?
update blog =p

7. What name you prefer besides yours?
YAN-JESSA =P

8. People to tag:
teda OLANG mo di tag

9. Who is number one?
diri aku =D

10. Number three is having relationship with?
ntah sapa..

11. Say something about number five?
teda tau

12. How about number four?
hmm.. (X_X)

13. Who is number two?
zzzzzzzzzzzzzzzzzzz =D


BLURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR..!! *bored*

adiah xmas dari okfin gendot2 =p



banyaknya tag2 aku..aduiii..=( oittt.. papa gendot2 "okfin" kaw nak anak2 ayam x??? aku banyak stock ne..kalo kaw nak yg special pon aku ada..wakakakka =p..bah,mo jawab tag papa okfin gendot2 ..1 st tyme ne okfin tag aku..hehehe =p


1) apakah benda yang paling penting dalam idop kamu???

hmm...pameli aku,kakak2 ku yg jauh2 sana, bf(best frenz), diri aku =p


2) apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri???

beli lelaki kot..wakakkaka

3) di manakah tempat impian perkahwinan kamu???

aduii soalan..."rumahku syurgaku" =D

4) berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan???

no komen (tiru jawapan artis) =p

5) adakah anda di lamun cintas???

no komen gak =p

6) di manakah restoran terakhir kamu makan malam???

"pasar malam"...best mamam di pasar malam o0..ramai abg2 encem =p

7) namakan buku terakhir kamu beli???

buku apa ek??? lupa suda aku..

8) apakah nama penuh kamu???

cett..yg ne pon mo tanya ka??? ishkk2.."JESSA AYOB" NO IC mo ka??? wakakkaka =p

9) kamu lebih senang dengan mak atau ayah???

dengan mak..kalo ngan ayah aku tediam =p

10) namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam idop anda???

hmm...kakak2 kuh yang jauh sana2..aku nak tambah sorang lagik..aku nak jumpa siti noor..hahah =p

11) sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu??

  1. stacy
  2. chaq
  3. adam
  4. agnes monica
  5. song hye kyo
  6. rain
  7. jericho rosales
  8. kristine hermosa

nah..yang tu la paling rapatttttttttttttt sangat2 sama aku..wakakakakakak =p

12) adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri???

cuci..aku cuci sebulan skali =p

13) tempat yang paling seronok kamu mahu pergi???

nak pergi bulan..wakakakkaka =p

14) pelukan atau ciuman???

wahhhhh..adui2..pelukan ciuman..syokkkk..!!! pelokan ciuman dari mak eh..jan salah paham k =p

15) butirkan 8 perkara tentang olang yang tag kamu

bah, malas nak butir2..

16) 8 perkara yang amat sia gilai

  1. g
  2. i
  3. l
  4. a
  5. k
  6. k
  7. k
  8. "GILAK"

17) 8 perkataan yang sering di ucapkan

  1. sayangg kamoo
  2. rindu kamoo
  3. wakakakakkak
  4. uikk
  5. bah
  6. weii
  7. gilakk kaw
  8. adoii2

18) 8 buah buku yang paling terbaru di baca

bah, teda pandai membaca =p

19) 8 lagu yang saya buleh dengar berulang kali

  1. tanpa kekasih ku = agnes monica
  2. welcome to my life = simple plan
  3. unfaithful = rihana
  4. benar-benar = adam af2
  5. sayang = marsha ajai
  6. rela - stacy af6
  7. ada apa dengan cinta = melly goeslow
  8. puspa = st 12

20) 8 olang untuk di tag

  1. cancergirl92(oja)
  2. tasha
  3. adriana natasya danielle
  4. bek2
  5. zuli2
  6. abang ipin
  7. jericho =p
  8. rain =p

papa okfinnnnnnnn gendot2..nah ambik kaw..aku da siap kan tag kaw..lepas ne jan kasik aku tag lagik k..!!wakakakkaak =p..uik yang kena tag2 tu..korang buat ek..buat ngan jujur n ikhlas =D


3. YAM CAKE A.K.A YANTACY..cett FORMULA 1..suka toll panggil olang yam cake kari ayam..awas2 kaw sana, aku bomoh2 kaw nanti..wakakakka =p..akan ku curik suma harta2 ngan abg miji2 kaw skali..muakakaka ( pinjam gelak f1) T.....A....G.. =p



a) 7 fakta tentang aku


  1. aku ada lesung pipit di pipi
  2. aku banyak tahi lalat kat muka
  3. aku toyol
  4. aku kuat makan
  5. aku santek..santek ka??? perasan =p
  6. aku suka pakai selipar p keja
  7. aku slalu turun lewat p keja...nasib bek bos teda marah.wakakakk =p

b) 7 perkara menakutkan aku di duniawi ine..

  1. allah
  2. hantu
  3. takot orang gaduh2
  4. kucing
  5. ular
  6. guruh petir kilat =p
  7. takot kena marah =(

c) 7 lagu yang paling aku layan

  1. jauh = karamel
  2. gagap = stacy af6
  3. makhluk tuhan paling seksi = stacy af6
  4. tanpa = sixth sense
  5. cinta yg sempurna = sixth sense ft letto
  6. di bius cinta = melly ft yusry
  7. matahariku = agnes monica

d) 8 perkara yang slalu aku sebut.

  1. assalamualaikum
  2. w`salam
  3. astagakkk
  4. gilakkkk
  5. =p
  6. aku kaw
  7. cettt
  8. formula 1

e) 7 perkara yang benilai bagi aku..guess wut???

  1. bapak
  2. mak
  3. nenek
  4. adik badik
  5. kakak2 ku yg jauh2 sana =(
  6. best frenz ( bf ) =p
  7. baju seluar =p

f) 7 olang tuk siap kan tag ine =D

  1. cancergirl92( oja )
  2. jmeline ( jj )
  3. aleeya ( kak long )
  4. sun2 yang santek =p
  5. eza2 yang cumil =p
  6. adriana natasya danielle
  7. bek2

aku da jalan kan tugas aku..pada yang kena tag2 tu..korang pandai2 la ek..!! =p

award dari zarith & ary ahmad

thankss2 ar kamoo dua bagik award..teda terkata apa2 suda aku ne..terharu sangat2 dapat award dari kamoo bedua walau pon blog aku teda sepower blog2 korang lagik..(terharu kunun2) wakakakakaka =p


award dari zarithhhhhhhhhh =p



adik zarithh..teda award yang lawa2 ka??? bidak jak award kaw bagik sama kaka mu yang santek ini..wakakkaka =p..sorik2 ar kaka telewat terimak award dari kaw..kaka teda tau kaw ada bagik award...len kali kalo adik zarith nak bagik award.. kol kaka dulu k..!!! hahahaha =p thankss banyak2 ar..nah..kaka kasik bunga sama kaw tanda timah kasik kaka sama adik zarith sebab bagik award..=D ----;--:-<(@





award dari ary ahmad yang terperasan..

abg ary..tq2 ar bagik award..teda mau cakap banyak2 eh nanti tesalah taip lagik =P
aku nak kasik award sama 20 olang yang paling best2..
  1. datok & nenek(moyang)
  2. dadi & mami
  3. kakak2, abang2, adik2
  4. pren2
  5. boipren2
  6. pedana menteli & istri
  7. timbalan menteli & istri
  8. agnes monica
  9. STACY AF6
  10. chaq
  11. adam
  12. song hye kyo
  13. rain
  14. angelina jolie
  15. tom cruise
  16. brad pit
  17. pamela anderson
  18. britney spears
  19. justin temberlake
  20. rihana..bukan adriana k.! =p

wakakakkaka...gilakkkk suda aku..nak gelak skali lagik..wakakakka =D..ishkk2..ne award tuk blog2 power ka?? atau award tuk artis, menteli2 & parents2 aku?? adushhh..teda kisah eh..aku anggap jak award ne tuk parents2 ,menteli2 & artis2 kesayang n kesukaan aku..=p..TERIMAK KASIK skali lagi ar..adehh..banyak suda aku cakap terimak kasik sama kamoo ne.. sampai mulut aku bebuih2 suda ne..wakakakka =p..TERUJA2..lagu (ella)

KAMOOOOOOOOOOOOOO THE BEST2..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku dan semporna =D

salamm..post kali ne plak tyme aku kat semporna..hehehe..best gak tengok keindahan pulau2 semporna ne..bulih tgk laut,bukit2,anak2 kapal..paling best kalo da petang..x panas eh..hahahah =p ne pulau..pulau apa ek??? aku pon x tau ne pulau apa..aku men tangkap jak..hahah =p
santeknya ito laut..best kalo sia jadi kristine hermosa yang jatoh di atas kapal..pastu jericho datang slamat kan sia..wahh!!! telebih2 suda ..wakakakak =p



nah..pic aku sama kakak n adik2 aku..=D.. baju itam ito kak sulong aku kak nisha..yang pelok aku ito adik no 4 nama dia cza yang last skali tu nesra adik no 5..hahah.teda kasut eh kami..teda bulih pakai kasut di atas kapal..licin!!
nyampah aku laki kat blakang aku ito..kacau jak masa aku tangkap pic..aduii...da la muka arang teda encem plak tu..adushh..hahaha =p.. jahat sunggoh aku ne.=D





nah..pic yang last..mamat ito suda aku tolak p laut..wakakakka =D.. tenang suda idop aku laki ito teda kacau2 aku..hahaha =P


ish..teda idea bah lagik mo post apa..huhuhu..otak aku mo pecah suda memikir...bah,tu jak aku dapat post..w`salam =p

adushhh..gilakkkkksss =D

adoiiiiiiiiiiiii..gilakss punya aunty2..napa la korang lahir anak gtu banyak ar???adushhh..korang x letih ka ar??? =p huhuhuh 20 hb aku pegi semporna lagik kazen aku mau kawen..aduii..dorang ne x abis2 fasal kawenn...best sangat ka kawen2 ne??? nah..kakak2 di labuan N kelantan tu bila mo kawen?? calon da ada..korang jan tunggu lama2 nanti di kebas orang..wakakka..=p x sabar ne mo tgk kakak2 ku bahgia..kalo korang kawen jan lupa ek jemput2 kami ..!!! kak long plak da jumpa calon ka??? kak long ubah perangai kak long yang ganaz tu k..nanti teda yang mau dekat sama kak long..takottt eh!! hahahaha..kak long jan marah ek..aku sayangggg kamooo kakak2 kuh..muackkkss! =p

TAHNIAHHH staCY!!!!

tahniahhhhhhhhhhhhhhh...wah!! telebi suda..hahaks..huhuhu sedey gilakk aku x dapat tgk mujik2..mati karan!! huhuhhu=(..nasib bek ada utube..bulih gak aku tgk walaupon da ketinggalan..stacy frenz..kamoo memang gempaks gilakk eh..kamoo paling malatops malam ito..hahaha..aduh2..makin cumil plak stacy ne..kak intan pon makin cantik..lagik2 suami dia makin encem..wahh!! apapon stacy kaw memang hebat gilakks la..harap2 kaw jadi diva suatu ari nanti..kalo bulih artis no 1 malaysia, ganti dato CT..wahhh!! telebi suda eh..hahahah..

adik yang kena buli2 =p

kesian adik aku mangsa yang kena buli ole aku, balik umah jak terus aku p ketok kpala N sepak2 dia..wakakakak..siokk gilakk buli2 dia..hmm..kadang2 aku kesian gak lepas buli dia..nyesal beb pas buli dia..nasib bek dia teda nanges, kalo nangess..adushh matai2 aku kena sepak2 balik..hahaha.. =p takott gak mo kasik nanges dia ne..kuku dia panjang..banyak suda parut2 di badan ku ne...sampai aku teda bulih pakai seksi2 :D..hahahah...GILAKKKss!!! =p

11.12.2008 aku p semporna



ishkss2..p semporna lagik..adushh!!sebenarnya aku ndak suka p semporna tu kat sana panas sangat macam kena bakar api. tapi apa bulih buat aku tepaksa p jugak sebab abang sepupu aku kawen..makcik suh aku ikot. tanpa aku, majlis tu teda meriah (kununnya)wakakakak..=p..aku kalo kat majlis kawen..fuhh!! di situ la kegilaan aku kuar sampai nenek2, datuk2,uncle2,aunty2,abang2,kakak2,adik2, N baby2 pandang aku lain semacam suda..sebab suara aku paling bising kat majlis kawen, mengalahkan band suda suara aku.. hahaha..=p aku suka tengok orang bejugit2, tarian igal2 aku ndak suka tgk. Ngantuk aku kalo dengar lagu igal2. Mesti ramai yang ndak tau tarian igal2 tu apa??hahaha.. sebenarnya tarian igal2 ne femes di semporna setiap ada majlis kawen mesti ada tarian igal2..nyampah aku tgk tarian igal2 bida jak tarian tu.=p..tapi yang paling bestnya aku bulih tgk kepulauan di semporna..hehehe. nampaknya kulit aku jadi arang lagik la nanti...uwaaaaaaa!!! =(
PULAU SIBUAN
PULAU GAYA

Tempat aku buat gilakk..hahahah..=p

AKU TOYOL vs AKU STACY


Lidah kukelu dan minda ku membeku

Semangat kuhilang entah ke mana

Dari pagi sehingga malam datang menjelma

Congak posisi diri

Macam-macam cara tuk ku mencari mangsa

akhirnya aku dapat kacang ijau

Manusia yang belagak bagai raja di istana

Jadikan ku sang abdi

Mau saja…aku melepaskan diri dan terus berlari

Boleh saja…kata hati yang berbisik meracuni

Boleh saja …ku turutkan kata hati yang ingin

mencuba membunuh STACY FRENZ

Aku gagal lagi…kamar dorang sedia terkunci

Difikir-fikir mengapa harus takut

Sedang asalnya ku yang berkuasa

Biarpun aku TOYOL bukannya manusia

Harga diriku tinggi

Aku sekadar datang menumpang saja

Telah terbongkar sifatku pencurik

Manusia yang belagak bagai raja di istana

Jadikan ku sang abdi

Mau saja…Aku melepaskan diri dan terus berlari

Boleh saja…kata hati yang berbisik

Boleh saja…ku turutkan kata hati yang ingin

mencuba membunuh STACY FRENZ

Aku gagal lagi…kamar dorang sedia terkunci

Umpama perang

Umpan perlu dikorbakan

Demi mencapai maksud dan tujuan oh

Perasaanku terpaksa menjadi taruhan…
Akhir nanti STACY FRENZ akan pasti aku tawani

fuhh..akhirnya aku dapat gak pic kak ladyy ngan bf dia..wakakakkaka..penatnya sia merayu sama kak ladyy semata-mata nak tgk muka bf dia..sampai kedit aku habis di buatnya..wakakakkaka..adoiii..pic ne sekadar hiasan jak..HAMPA toll!!!!adushh....jaat sungguh kak ladyy tu, teda mo bagi tgk pic bf dia..hmm..mungkin kak ladyy DA kena bius cintass ole si kose pesedin sfc..wakakakakkakak..matai2 aku kena marah si kose nanti..abang kosee pasne kaw plak jadi mangsa toyol.hahahahah..BUeKSSS!!! pak dahni soryy ya gue curikk pic kamoo sama istri kamoo..astagakk!! =p

YUSRY ( 0 _^ ) YAN




wakakakakka..padan kan???adushh..alah..alah korea gtu..hahahahha..aku sama yusry tengah di bius cintass..hahahha..buekks!! perasann toll aku ne..

DI bius cintaS

Ku membiusku dengan cinta
Cinta yang malu kukatakan
Kau membiusku dengan cinta
Sampai aku tak bisa berkata

Kau membius sampai aku jadi sering melamun
Memikirkan kita bisakah bersama

Aku bius Cinta
Cinta yang tak ada tandingan
Namun mungkin tak ada tandingan
Entah ku tak tahu…

Kita yang malu hati untuk mengakui saling cinta
Usaha sekeras hati bersama selamanya
Aku dibius cinta…

Ku membiusku dengan cinta
Cinta yang malu kukatakan

Kau membius sampai aku jadi sering melamun
Memikirkan kita bisakah bersama

Aku bius Cinta
Cinta yang tak ada tandingan
Namun mungkin tak ada tandingan
Entah ku tak tahu…

Kita yang malu hati untuk mengakui saling cinta
Usaha sekeras hati bersama selamanya
Aku dibius cinta…

Aku dibius cinta…
Aku dibus cinta…

nan2..nah..kisss aja..muaacks!!!


PERHATIAN!!!..umo 20 ke atas di larang tgk pic ne,sila tutupp mata k..!!! budak2 kecik jak yang bulih tgk.hahahha=p..adushh...bestnya dorang ne..jeles plak.huhuhuuh..echo mahal na mahal kita..adushh..wakakakkakakak=p

superWOMEN..ULTRAGIRL..=P


nahh..!!ambik kaw kak aiza=D..ishkk..ishkk..jadi super women suda dia..hahahahaha=p

budak INGUSAN..

hahaha..budak dilla ne dulu budak ingusan..sekarang teda suda..dia da beruabah sejak jumpa buah jantong kesayangan dia..iaitu "zuli2".dia da pandai make up,pandai begaya,penampilan pon da berubah.hahahah=p..beruntung zuli2 dapat dilla.adushh

misszo00.!!

dushhh..matai2 la kaw kak zoo.hahaha=p.senyum la...senyum la..aduiii..santek gilakk senyuman kak zoo ne,muko dia bulat mcam bola tampar..kalo kena tampar mesti tambah santek.wakakkaka..harap2 dia x marah sia.hahaha..mesti ramai yang x kenal pic dia ne..dia ne geng tua.sia anti sama geng2 tua.sia slalu kena buli ole geng tua..sampai hati sia mo tecab0t geram sama dorang.huhuhuhuh..nasib bek dia jarang2 chat..kalo x..matai2 sia di kejakan.=(

jejaka ARANG terhangat di sfc..

fuYO0H..machonya badan jejaka arang ne,tekuar bola mata sapa yang nampak pic ne da la badan dia beketul2.wakakakkaka=x.uikk..apasal yg sorang ne kpala dia jak yg tekuar??malu ka??adushh..yg sorang ne bukan men lagik nak tunjuk badan dia yang kurus n arang.wakakakak=p..

nah..TOYOL.!!


lawernya pic cewek ne..sapa2 yang nak beminat sama pic ne sila la dail sia ke 999 k..!!wakakakakak=p.uikk..mcam kenal jak cewek ne..sapa erk???adushhh..ada mirip sama mama sia jak.hahaha..putih sunggoh muka cewek ne,bibir seksi,rambot mcam pontianak.wakakakak=p.menakutkan..!!huhuhuhu=p..nah..!!ambik kamoo..padan muka..!!wakakakakkakakakakakkaka..bah sia balik duluk da jam 6.15 min ne..adushh nanti sambunk lagik.babaiii..assalamualaikum..

gadis misteri..!!!


uik..besarnya pic ne..adushh..harap2 tuan punya pic ne x marah sia.hehehe..pic ne sia terjumpa di pulau sempadan,wakakak=p..mula2 sia jalan2 di tepi pantai,tetiba tejumpa pic di atas pasir yang sedang baring2,wah!!pic ada baring2 ka??adushh..kesian pic ne,da buruk..sia pungut pic ne pastu sia cuci ngan air ujan,masa tu ujan..!!wakakakak..gilakk!!mata sia da jadi juling tgk pic yang lawa n ayu ne..adushh..sapa punya la pic tecicir ne da la senyuman dia menggegar kan jantong hubby.wakakakka..opss honey jan marah ek.heheh..pasne citer mama plak.hahahaha..=p

jiwang karat..!!!=p

Semakin hari semakin kuat hati ni meronta-ronta agar hati ni dapat melepaskan kerinduan yang terbuku selama ni…..namun apakan daya kerna orang yang amat dirindui tak berada di depan mata…..hanya yang mampu ku lakukan hanya menatap wajahnya melalui lukisan-lukisan yang terhasil daripada teknologi masa kini…..kesunyian sentiasa menyelubungi hati n diri ni…..walau sesusah mana pun ku tetap tabahkan diri ni dari pandangan luar agar tak sape yang dah mengetahui apa yang tersirat n tersurat di dalam hati ni…..walaupun pada pandangan luaran wajahku sentiasa memaparkan keceriaan namun hati ni terlalu sunyi tanpa kehadiran orang yang disayangi n dirindui…..jika hati ni mampu berkata-kata pasti ianya akan meluahkan apa yang sedang dirasai……irama-irama rindu sering berkumandang di telinga ni n minda ku sentiasa menghayati titip-titip or kata-kata lirik yang dinyanyikan……Antara lirik-lirik lagu yang dapat mengambarkan perasaan hati ni n sering menjadi putaran sehari ku…….

opja budak gilakk..


ishkk..budak ne perasan cumil..padahal muka dia x la cumil sangat..hahahaks..opja,sori ar..kalo aku buat kaw marah..aku tau kaw baik hati,sayang sama kakak mu yang santek ne.wakakakka=p..opja,kaw sent la pic kaw nanti..bulih la aku kasih femes kaw di blog aku ne.=p.

adushhh..!!!!

15/11/2008 adushhh..tangan aku kena siram air panas..huhuhu..sakit wo.!!malang sunggu nasib ku ini..wakkaka=p..padan muka aku.akan ku ingat tarikh ini yang tlah mencacat kan tangan aku.hahaha.=p...adushh.kemarin ada kes pembunuhan di sekitar kawasan tempat keja aku..seram gilakk o..orang2 ld skunk semakin mengganas macam abu sayap..hahahahah=p..rasa cam nak join jak dorang suma tu.mesti best..!!bah..aku away luk..nanti sambung lagik..taaaaaaata

Template by:

Free Blog Templates